عدد الرسائل : 5274 العمر : 39 الديانة : I am proud Christians تاريخ التسجيل : 21/02/2008
موضوع: اكلات صيامى متنوعة الثلاثاء يونيو 23, 2009 6:45 pm
سلطه بابا غنوج المقادير: ======= ربع كيلو باذنجان أسود كبير نصف كوب طحينه و بقدونس مفرى ثلاثه ملاعق زيت أربعه ملاعق كبيره من الخل ثلاثه فصوص ثوم و ملح وكمون و شطه حسب الرغبه الطريقة: ======= يشوى البذنجان و يدق ناعما يدق الثوم مع الملح و الكمون و يضاف إلى الطحينه و يقلب يضاف الباذنجان و قليل من الشطه و يقلب جيدا و يزين بالبقدونس
للى بيحب سلطة بابا غنوج ممكن تشوى الباذنجان كمية يعنى كيلو او اكتر بدل ما تشوى واحدة او اتنين كل مرة
وبعدين تقشرى كل الباذنجان بعد ما يطلع من الفرن ويبرد طبعا وتقسميه وجبات يعنى مثلا لو كان حجمه كبير يبقى كل واحدة لوحدها فى كيس بعد ما تتقشر وتتحط فى الفريزر وبعد كده لو عاوزة تعملى بابا غنوج والباذنجان مش متوفر فى السوق ممكن تطلعى من الفريزر وتعملى عليها باقى مكونات سلطة البابا غنوج الطحينة والليمون وكل الباقى وكانك لسه عاملاه طازة وعلى فكرة لما بيتحفظ فى الفريزر الباذنجان فقط بدون اى حاجة عليه بتكون نتيجته احسن كتيييييييييييير من انه يتحفظ بابا غنوج جاهز
الطريقة انقعى الفول النابت كزا يوم لحد ما تلاقية نبت وبعدين قشرية اسلقى الفول النابت وضعى البصلة لحد ما يقرب من السوى اقدحى الزيت وضعى المستكة والحبهان لحد ما ريحتهم تطلع روحى حطة عليهم الشوربة على طول غلوة مع الملح والفلفل عند الغرف اعصرى عليها ليمون
الفول النابت بالطحينة
1/2 كيلو فول نابت - بصلة كبيرة 2 معلقة خل -ربع راس ثوم ملح وكمون - بقدونس ماء - طحينه
الطريقة قشرى الفول النابت واغسلية ضعي فى حلة الفول النابت فى ماء يكفى لتغطيته مع البصلة المقطعة والثوم على النار لحد ما يستوى صفية من ماء السلق واهرسية نخفف الطحينة بالماء والخل والملح والثوم ونضعها على الفول النابت المهروس وندمجهم كويس ونزينهم بالبقدونس
الطريقة ادهنى صينية بالزيت واضع ورقتين من الجلاش ثم ادهنهم بالفرشاة بسمن نباتى وهكذا لحد ما نخلص نص كمية الجلاش ثم نضع المشروم او الخضار او الخضار والمشروم .اكمل باقيه الصينية بنفس الطريقة اضع ورقتين جلاش ثم ادهن بزيت وهكذا .لما نخلص الكمية اللى عندنا نقطع الصينية اما مثلثات او حسب الرغبه .نذوب الكافى ميت ( البودرة )فى كوب الماء ثم اصبه على الصينية كلها واترك الصينية ولا ادخلها الفرن الا بعد 3 او 4 ساعات ثم اضع معلقة زيت على وش الصينية وادخلها الفرن متوسط الحرارة لحد ماتستوى وتحمر ملحوظة : اعمليها من بدرى وماتسويهاش الا قبل الاكل حتكون طررررررررية وجميله .الكافى ميت بديل الحليب
الطريقة نسلق المكرونة عادى ونشطفها ونصفيها من الماء .نبشر البصلة ونشوحها فى الزيت لحد ماتصفر. نضع عليها المشروم والخضار والملح والفلفل .نخلط جزء من الشاميل بالمكرونة وندهن الصينية بمعلقتين بشاميل ثم نضع نص المكرونة ثم نضع الخضروات ثم نضع نص كمية المكرونة التانية ونضع على الوش باقى البشاميل وعلى الوش نضع معلقة زيت .ندخلها الفرن لحد ماتستوى وتحمر
كفتة عدس بجبة المقادير ربع ك عدس بجبة بصلة صغيرة ملح وفلفل اسمر كيس فيجتار (حار او عادى) بهارت كباب وجوزة الطيب فحمة واحدة الطريقة ]انقع العدس فى الماء لمدة 12 ساعة وانشلة من الماء واضعة فى الكبة مع البصلة والبهارات والملح والفلفل وجوزة الطيب بعد زلك اخرجة من الكبة او الخلاط واضع عليه كيس الفيتجار وابشر عليه جوزة الطيب واصبعها واقليها فى الزيت عندما يحمر اخرجها من على النار وارصها فى حلة او صينية واكون حطه الفحمة على النار وعندما تستوى الفحمة اضعها على قشرة بصلة عليها نقطة زيت فى الصينية او الحلة التى بيها الكفتة واغطيها بسرعة حتى يتسرب دخان الفحمة الى الكفتة
الملوخية بالجمبرى طريقة التحضير : ------------- 1- يتم تجهيز الجمبرى وتقشيره 2- والملوخية ايضا يتم خرطها كالمعتادفى الطبخ العادى 3- يتم فرم بصلتين ووضعهم مع الجمبرى حتى يتم تشويحهم عن طريق شرب ماء الجمبرى وذلك دون اضافة ماء 4- بعد ان تشرب البصل ماء الجمبرى يتم اضافة معلقة زيت من اى نوع مستحب حتى يتم تشويحهم 5- يتم اضافة كوب من الطماطم وذلك حتى يتم تسبيك الطماطم 6- نضع ماء حسب كمية الملوخية + بعد غليان الماء يتم وضع فصين من توم والفلفل الاخضر بعد دقهم 7- يتم بعد ذلك اضافة الملوخية الى الخليط 8- يتم طش الملوخية بالتوم كالطبيخ العادى
Nancy Cat رقابة عامة
عدد الرسائل : 5274 العمر : 39 الديانة : I am proud Christians تاريخ التسجيل : 21/02/2008
موضوع: رد: اكلات صيامى متنوعة الثلاثاء يونيو 23, 2009 6:51 pm
البصـــــــــــــــــــــــارة
المقادير
2 كوب فول مدشوش (جاف بدون قشر) 6 كوب ماء 1 بصل متوسط مقطع ½ كوب كرفس مقطع 2 فص ثوم 1 ملعقة كبيرة كزبرة خضراء مفرومة 1 ملعقة كبيرة بقدونس مفروم 1 ملعقة صغيرة نعناع جاف أو ¼ كوب نعناع طازج ملح وفلفل 1 ملعقة كبيرة زيت نباتي ½ كوب بصل مقطع كعيدان الكبريت (جوانح)
الطريقة
- يُغسل الفول (يمكن نقعه لمدة 8 ساعات أو يمكن غليه في ماء لمدة 7 دقائق ثم يشطف بماء بارد). - يُضاف الماء إلى الفول وباقي المحتويات ما عدا ملعقة كبيرة من الزيت والبصل. - يُترك الخليط على نار هادئة لمدة ساعتين تقريباً بدون تقليب، ويُمكن إضافة مزيد من السائل إذا احتاج الأمر. - يُرفع الزَّبد (الريم) الظاهر على السطح كلما تطلب ذلك. - عندما تنضج جميع المحتويات تصفى (تهرس) بمصفاة يدوية أو عن طريق خلاط كهربائي. ثم تعاد إلى نار متوسطة مرة أخرى مع التقليب هذه المرة حتى يغلظ قوام الخليط. - تُقدم البصارة دافئة أو باردة بعد صبها في أطباق. - للتزين يسخن الزيت ويحمر البصل حتى يصبح لونه بنياً ويوضع على ورقة أو قطعة قماش للتخلص من الزيت الزائد. ويمكن أن تزيين بقطع من قشر الليمون
- يشتهر هذا الطبق في شمال إفريقيا ويصنع من الفول الجاف بدون قشر أو من البسلة الجافة، ويقدم بارداً أو دافئاً مع زيت زيتون والليمون.
[b]كبــــاب حلة صيامى المقادير
1 - نص كيلو ماشروم مقطع قطع صغيره 2 ربع كيلوفلفل( اخضر واصفر واحمر كل الالوان اللي تلاقوها الفلفل بيدي طعم حلو وشكل كويس) 3- شوية ملح 4- فلفل اسود 5- بهارات ( بتخليها طعمها يهوس ) 6- بصله متوسطه الحجم وتكون متقطعه كويس 7- زيت 8- ميه حسب الحاجه يفضل كوب ونصف
طريقة العمل
طبعا نغلي الزيت ونشوح فيه البصله لغاية لما لونها يبقى دهبي نحط الماشروم المقطع ونقلبه شويتين ونحط ملح وبعدين نحط الفلفل المتقطع حلقات ونحط شوية ملح مع الفلفل الاسود والبهارات
وبعدين نقلبهم شويه لغاية لما الفلفل يدبل وبعدين نزود الميه ونسيبه شويه لغاية لما يستوي
مكرونة بالخضار
المقادير:
- مكرونة اى نوع - 2 بصلة كبيرة - 2 ثمرة فلفل رومى - نصف كيلو طماطم - ربع كيلو زيتون اسود - ملح وفلفل - 4 فصوص ثوم مفرى - زيت
الطريقه :
- يقطع الزيتون حلقات والفلفل الرومة شرائح رفيعة - تسلق المكرونة ثم تصفى وتشطف بالماء البارد - يحمر الثوم فى الزيت حتى يصفر لونه ثم نضع الزيتون المقطع والفلفل الرومى ويشوح قليلا ثم يضاف عصير الطماطم ويضاف اليها الملح والفلفل وتترك حتى تتسبك - تضاف المكرونة وتقلب جيدا وتقدم ساخنة
[center]المقلوبة
المقادير:
- كيلو باذنجان رومى - 4 خرشوفات كبيرة - 2 كوب ارز - ملح وفلفل - زيت
الطريقة :
- يجهز الخرشوف وينظف وتقطع الثمرة 4 قطع وتسلق فى ماء به ملح وفلفل ويحتفظ بماء السلق. - يقشر الباذنجان ويقطع ترنشات سميكة ويحمر فى الزيت نصف نحمير - نحضر اناء تيفال ويرص الباذنجان كله ثم يرص الخرشوف ثم الارز المغسول - يضاف ماء سلق الخرشوف ويكون الماء اعلى الارز بواحد سم تقريبا - يرفع على النار حتى الغليان ثم تهدأ الحرارة مثل عمل الارز تماما حتى يتم النضج - يوضع سرفيس كبير وتقلب فوقه الحلة وتقدم ساخنة .
عدد الرسائل : 5274 العمر : 39 الديانة : I am proud Christians تاريخ التسجيل : 21/02/2008
موضوع: رد: اكلات صيامى متنوعة الثلاثاء يونيو 23, 2009 6:52 pm
البزنجان المخلل
المقادير كيلو بزنجان عروس ) بتاع الحشو ( رفيع و صغير راس ثوم 2 فلفلة مهروسين 2 فلفلة حاميين كوب خل معلقة كبيرة ملح كوب ونص ماء الطريقة نشيل الكاس الاخضر اللى فى البزنجانة يغلى الباذنجان في ماء مملح لمدة ( 10-15 ) دقيقة أو حتى يطرى يشق الباذنجان بالطول شقا عميقاً من فوق لتحت بالسكينة ثم يوضع في مصفاة ويترك ليبرد يفرم الثوم والفلفل و الفلفل الحار والبقدونس في الكبة حتى يكون مزيج ناعم يحشى الباذنجان بالمعلقة الصغيرة من الخليط اللى عملناة ثم يوضع في طبق زجاج او بلا ستيك على ان يكون الحشو لفوق وبعدين نحط الخل. دوبى الملح في الماء وبعدين حطيه على الباذنجان ويغطى الطبق او العلبة كويس جدا و يفضل لو سبتية يوم علشان يشرب من بعضة و يبقى حلو
Nancy Cat رقابة عامة
عدد الرسائل : 5274 العمر : 39 الديانة : I am proud Christians تاريخ التسجيل : 21/02/2008
موضوع: رد: اكلات صيامى متنوعة الثلاثاء يونيو 23, 2009 6:54 pm
البيتزا الصيامي
اتفضلو
المقادير نص كـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ ـــيلو دقيق ربع كـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ ـوباية زيت قطعة خمــــــــــــــــــــــــــــــــــــــيره قد الليمونه كـــــــــــــــــــــــــــوباية ميه وعلى حسب العجينه
صلصة البيتزا راس توم مهروس ثم يحمر في الزيت ويوضع عليه مقدار من الصلصه مع ربع كوباية ميه ويقلب 5 دقائق على نار عاديه وتجمل عجينة البيتزا بعد فردها بالصلصه
ثم يوضع على وش فطيرة البيتزا قطع زيتون ومشروم ان وجد وبصل ( حسب الرغبه ) وطماطم وفلفل اخضر بكثره وتوضع في الفرن 180 درجه حتى تستوي بعد 20 دقيقه تقريبا وبالهنا والشفا
Nancy Cat رقابة عامة
عدد الرسائل : 5274 العمر : 39 الديانة : I am proud Christians تاريخ التسجيل : 21/02/2008
موضوع: رد: اكلات صيامى متنوعة الثلاثاء يونيو 23, 2009 6:56 pm
الطريقة مقاس الصينية 28 نولع الفرن على درجة متوسطة قبل الشغل نضع الزيت والماء الدافىء والسكر وندوبهم مع بعض بالمضرب السلك لحد مايدوبوا ونضع الفانيليا اضع الملح والبيكنج بودر على الدقيق واخلطهم ثم اضعهم على الخليط اللى دوبناه فوق واخلطهم ثم اضع الكاكاو ونخلطهم بالمعلقة الخشب او البلاستيك اضع العجينة فى الصينية فى فرن من 45 دقيقة لساعة اضع على الكريمة النباتى شوية شيكولاتة سايحة واقلبهم بعد ماتستوى وتبرد ادهنها من بره ومن فوق والاجناب كلها بالكريمه وندخلها الفريزر لمدة نص ساعه وبعد ماتطلع اصب عليها الشيكولاتة المرواة وهو ساخن جدا ارش رشة سكر بودرة على العين جمل وارصصه على وش التورتة وممكن كمبوت فواكه
يعنى الذواق ده على ذوقك
__________
شيكولاتة موروا
½ كيلو سكر – 200ج ماء – 180ج عسل جولكوز – 180ج كاكاو – 20ج جيلاتين نباتى نضع على النار السكر والماء لحد مايتخنوا بس ميتغيرش لونه فى حلة تانية اضع الجلوكوز والماء لحد مايتخنوا بس ميتغيرش لونه ثم اضعهم على بعض ثم اضع الجيلاتين وادوبهم كويس لحد ماتعقد ثم اضع الكاكاو يغلوا غلوة بس
بسبوسه صيامى
المقادير :
3 كوب دقيق سمادينا 1 ونص كوب سكر 2 معلقه صغيره بيكنج بورد 4معلقه كبيره زيت 1 ونص كوب عصير برتقال الطريقه نضع دقيق السمادينا على السكر على البيكنج بودر ونضيف الزيت ثم عصير برتقال ونضربهم جيدا وندهن الصينه زيت وتكون الصينيه متوسطه ونضع الخليط ونحطها فى الفرن درجه حرارته متوسطه الشراب: 2 كوب سكر 1كوب ماء 1 معلقه كبيره عصير ليمون