المسقعه
المقادير :كيلو باذنجان مقطع و محمر فى الزيت
نصف كيلو فلفل رومي مقطع و محمر
و 2 كوب طماطم معصوره
ملح
فلفل
بصله مفريه
2 فص ثوم
الطريقه
تحمر البصله و يضاف لها الطماطم + الثوم+ الملح
المهم:
بعد قلى الباذنجان في طاجن الفرن نحط صف باذنجان"نص المقدار" ، صف فلفل" الفلفل كله" و نصف مقدار الصلصه
لو فطارى هنحط على الصلصه لحمه معصجه
اخر حاجه نحط صف باذنجان و باقى الصلصه
بعد كده ممكن نحط البشاميل الصيامى ده لو أحنا عايزين "و تدخل فرن لمده 45 دقيقه فرن متوسط
او لغايه ما تحمر بالشكل ده
و تقدم بالشكل ه مع العيش او الرز الابيض
وبالهنا والشفا